2024. április 25. - Márk

Norvég támogatás cigány közösségi ház építésére

Húszmillió forinttal támogatja a Norvég Civil Alap a Mária Iskolatestvérek által fenntartott cigány közösségi ház működését Esztergomban, az összeg az intézmény egyéves működését fedezi - tájékoztatta a szerzetesrend képviselője hétfőn az MTI-t.
2008. október 13. hétfő 16:01 - Hírextra
A Töltés utcai cigánytelepen található közösségi házban rendszeresen 70 gyerekkel foglalkoznak iskola és napközi után - mondta el Pedro Catalá, akinek munkáját még egy marista szerzetes segíti, s kettejük mellett további 11 magyar szakember dolgozik, köztük matematikatanár, fejlesztő logopédus és pszichológus.

A Mária Iskolatestvérek 1999-ben érkeztek Esztergomba. A roma gyerekek és fiatalok fejlődése, iskolai előmenetele megkönnyítése érdekében végzett missziós munkájukat egy cigány családtól vásárolt házban kezdték meg a Töltés utcai telepen. Az épület megszerzését a katalóniai és a lyoni tartományok támogatása tette lehetővé.

Az ellátás iránti igény növekedésével a rend az önkormányzattól kapott telken 2002-ben 240 négyzetméteres házat épített, egy ausztrál üzletember támogatásával. Az intézményt a "Mi házunk" nevet kapta, fenntartására a Határtalan Szív Alapítványt is létrehozták.

A Mária Iskolatestvérek Szerzetesrend hét tagja dolgozik Magyarországon, Esztergomon kívül Győrben működtetik a 24 tantermes Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontot, ahol az óvodától az érettségiig nyújtanak képzést. Az iskolaközpontot a győri püspökség támogatja, a létesítmény tulajdonosa az Apor Vilmos Alapítvány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását