2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hétfőtől szavazhatunk, hogy mi legyen az új kétszázason

Hétfőtől lehet szavazni - interneten és telefonon - arra, hogy milyen kép szerepeljen az új 200 forintos érmén. Az MNB a www.forint.hu webes címen és helyi tarifával hívható kék számon, a 06-40-121212-n várja a lakosság szavazatait. A legtöbb voksot elnye
2008. október 13. hétfő 12:52 - Hírextra
Az érme látványtervein háromféle motívum, illetve téma szerepel, amelyek közül választani lehet. Lehet voksolni a fehér gólyára és a fakopáncsra - amelyek védett állatok - a cifra kankalinra és a kövér daravirágra, amelyek védett növények, de lehet szavazni hidakra is, mégpedig a legrégibbre és a legújabbra, azaz a Lánchídra vagy az új, nemzetközileg is elismert építészeti alkotásra, a Megyeri hídra.

Az elmúlt hónapokban a jegybank szakmai és civil szervezeteket vont be az érme műszaki paramétereinek kialakításába. A döntés szerint az új 200 forintos a jelenlegi százashoz hasonlóan kétféle fémből készült: a külső karéj sárgaréz, a belső fémes szürke színű lesz. Méretét tekintve egy kicsivel nagyobb, mint az 50 forintos, de kevésbé vastag, mint a százas - tájékoztatta az MTI-t az MNB kommunikációs osztálya.

A forint történetében először fordul elő, hogy egy fémpénz képét azok választják ki, akik nap mint nap kézbe veszik - olvasható az MNB közleményében.

Az érme leghamarabb 2009 első félévében kerülhet forgalomba. A 200 forintos bankjegy várhatóan 2009 végéig szintén törvényes fizetőeszköz marad.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását