2024. április 29. - Péter

Teszáry László temetése

A 60 éves korában elhunyt Teszáry László színművésztől október 16-án, csütörtökön 15 órakor a vecsési temetőben vesznek végső búcsút - közölte a Magyar Színház pénteken az MTI-vel.
2008. október 10. péntek 17:45 - Hírextra
Teszáry László, aki szeptember 29-én hunyt el, vendégművészként dolgozott egyebek mellett a Thália Színházban, az Ódry Színpadon, az Új Színház és a Magyar Színház produkcióiban, a Gyulai Várszínház, az Óbudai Társaskör és a Seregélyesi Kastélyszínház előadásaiban.

Teszáry László 1948. február 18-án született. Pályáját 1973-ban kezdte a debreceni Csokonai Színházban, 1975-től egy-egy évadot töltött a Miskolci Nemzeti Színházban és Kecskeméten, a Katona József Színház társulatánál.

1977-től 1979-ig a szolnoki Szigligeti Színház tagja, majd 1979-től csaknem tíz évadon át ismét a Miskolci Nemzeti Színház művésze volt. 1988-tól 1990-ig a Pécsi Nemzeti Színház társulatának tagjaként, 1990-óta szabadfoglalkozású színművészként tevékenykedett.

Pályafutása során sokszor játszott Csiszár Imre rendezéseiben, főként drámai epizódszerepeket alakított mély átéléssel, visszafogott, tiszta eszközökkel. A Magyar Színházban utoljára Flipote szerepében láthatta a közönség, Moliere Tartuffe című komédiájában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását