2024. április 25. - Márk

Vége a bírók sztrájkjának

Pénteken megállapodtak egymással az élvonalbeli női kosárlabdacsapatok és a játékvezetők, ezzel véget ért a bírók sztrájkja.
2008. október 10. péntek 17:48 - Hírextra
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a női klubok képviseletében Fritz Csaba, a játékvezetők nevében Valovics István írta alá a megállapodást.

A bírók azért nem "vették fel a munkát" a szezon kezdetén, mert eddig nem jutottak egyezségre az egyesületekkel az alábbi négy témakörben: játékvezetők biztonsága, játékvezetők jogállása és képviselete, az oktatás-ellenőrzés-képzés szakmai egységének visszaállítása, játékvezetői díjak és költségtérítések.

A felek hosszú egyeztetések után, kölcsönösen kompromisszumokat kötve a következő öt bajnoki évadra rögzítették a női élvonalbeli meccsekre a játékvezetői működés feltételeit.

A bajnokság első három fordulójában szükségjátékvezetők, bírói vizsgával rendelkező, de az első osztályú keretben nem szereplő másodedzők, korábbi játékosok, a szövetség főtitkára vagy a bonyhádi jegyző fújták a sípot a bajnokikon, általában közmegelégedésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását