2024. április 19. - Emma

Legendák csatája: Bruguera oktatta Vilast

Sergi Bruguera, a katalán salakkirály két sima játszmában legyőzte Guillermo Vilast, az argentin pampák bikáját a Legendák csatája elnevezésű szenior tenisztorna első összecsapásán, a Papp László Sportarénában.
2008. október 10. péntek 06:27 - Hírextra
A nemzedékek párviadalán - a spanyol mindössze 37 éves "tejfölösszájú", riválisa pedig már az 57.-ket tapossa - sok esélye nem volt a négyszeres Grand Slam-győztes Vilasnak. A Roland Garros kétszeres bajnoka (1993, 1994) úgy játszott vele mint macska az egérrel. Igaz, olykor az argentin fenomén is villant egyet-egyet, bemutatván félelmetes teniszjátékos volt a maga idejében.
A Sportarénában a korai időpont ellenére szépen gyűltek a teniszrajongók, a Bruguera-Vilas meccsen már több mint egyharmadáig megteltek a széksorok.

Bruguera sikere után a francia Henri Leconte lépett a "porondra", riválisa az osztrák Thomas Muster volt. Mindent elkövettek, hogy jól szórakozzon a publikum: Leconte bohóckodott, Muster pedig bűvölte a labdát. Aztán Muster bohóckodott és Leconte zsonglőrködött. Az osztrák - lám miket tudnak a nagyok - lehuppant az egyik vonalbíró székére és onnan pörgette vissza a francia vizet fakasztó lecsapásait. Természetesen ezt látni kell, leírni szinte nem is lehet.

Ezt követően azonban "vérre menő" meccs következett: Goran Ivanisevic és Björn Borg nem kímélte egymást, úgy harcoltak, mint fénykorukban. Az első szettben még érett a meglepetés: a svéd 3:1-re vezetett, ám a horvát magasabb sebességbe kapcsolt, rövidítésben megnyerte az első játszmát, a másodikban pedig már esélye sem volt az ötszörös wimbledoni bajnoknak.

Péntekre az óriási érdeklődéssel várt John McEnroe-Björn Borg összecsapásra már korábban elkelt az összes belépő. Ezért erre a napra további hétszáz helyet alakítottak ki a szervezők. Taróczy Balázs, a Legendák csatájának főszervezője az MTI-nek elmondta, hogy ezeket a jegyeket interneten nem lehet megrendelni, azért aki látni szeretné látni a két szuperzseni meccsét, a Tickett express irodáiban és a helyszínen veheti meg azokat.

A viadal nyolcfős mezőnye két csoportban küzd egymással: a zöld kvartettben az egykori wimbledoni kiválóságok, Borg, McEnroe, Cash és Ivanisevic kaptak helyet, míg a Roland Garros csillagai, Bruguera, Muster, Vilas valamint Leconte a vörös csoportban mérik össze tudásukat. A körmérkőzések után a legjobb két játékos jut tovább. Vasárnap a második helyezettek a harmadik helyért játszanak, majd a finálé zárja a vetélkedést.

Eredmény, vörös csoport:
Bruguera (spanyol)-Vilas (argentin) 6:3, 6:4
Leconte (francia)-Muster (osztrák) 6:3, 6:4
Ivanisevic (horvát)-Borg (svéd) 7:6 (7-5), 6:3
A további program:
McEnroe(amerikai)-Cash (ausztrál)
péntek:

Leconte-Vilas
Muster-Bruguera
Borg-McEnroe
Ivanisevic-Cash
szombat:

Muster-Vilas
Borg-Cash
Leconte-Bruguera
McEnroe-Ivanisevic
vasárnap:
a 3. helyért
döntő
Az összecsapások 15:30 órakor kezdődnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását