2024. május 5. - Györgyi

Felszámolják a "telepi" kolónialakásokat

Felszámolják a kolónialakásokat a Nógrád megyei Bátonyterenyén; az egykori bányászvárosban támogatásokkal segítik a kiköltözők lakásvásárlását - mondta az MTI-nek szerdán a polgármesteri hivatal igazgatási osztályvezetője.
2008. október 8. szerda 17:16 - Hírextra
Kulhaviné Vitkóczi Márta elmondta: a külterületi városrészeken 71 kolónialakásról van szó, az 1896-1924 között épült, döntően komfort nélküli ingatlanok fele lakott, hét lakásban jogcím nélküli használók tartózkodnak.

Az önkormányzat 2006-2010 közötti gazdasági programja tartalmazza a kolónialakások megszüntetését. Egy tízlakásos társasház bontása a Dobó utcában már folyamatban is van - tette hozzá.

Az osztályvezető közölte: mivel a városnak nincs elegendő cserelakása, a kiköltözőknek lakáscélú helyi támogatást adnak, és segítik őket az állami támogatások igénybevételében. A komfort nélküli lakásokból kiköltözők emellett az éves lakbér harmincszorosának megfelelő térítési díjat kapnak - ez az összeg, az alapterülettől függően, 700-900 ezer forint.

A Felső-Katalinon lévő kolóniasor - amelyet 1997-ben csaknem félmillió forintért újíttatott fel a város - jó állapotú, a lakói karbantartják. Alsó-Katalinon kiköltözésre ösztönzik a bérlőket, hogy lebonthassák a telepet. Szorospatakon és Gyula-aknán pedig az életveszélyessé vált üres épületeket számolják fel.

Az önkormányzat arról is rendelkezett, hogy a lakásfoglalások megelőzése érdekében a megüresedő lakások nyílászáróit ki kell szedni, és törekedni kell a jogcím nélküli lakók kiköltöztetésére, mert csak a bérlők elhelyezésére van mód.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását