2024. április 19. - Emma

Tibeti emberijogi visszásságokat felügyelő csoport alakult

Tibet csoport alakult a parlamentben, tagjai vállalják, hogy figyelemmel kísérik a Tibetben kialakult emberi jogi visszásságokat, valamint támogatják és elősegítik a magyar-tibeti kulturális kapcsolatokat - közölte a Tibetet Segítő Társaság elnöke kedden
2008. október 7. kedd 16:07 - Hírextra
A hétfőn megalakult Tibet csoport feladatának vallja, hogy a Magyarországon élő tibetiek valamint a hazánkba került tibeti menekültek helyzetét is monitorozza, és ha kell, érdekükben eljár - szerepel Hendrey Tibor közleményében.

A Tibet csoport elnökének Ékes Józsefet(Fidesz), alelnöknek Pettkó Andrást (MDF) választották.
Az alakuló ülésen elhangzott, hogy a Tibet csoport tevékenysége nem irányul a Kínai Népköztársaság egysége ellen, azonban a tibetiek emberi jogainak megvalósulásáért a csoport mindenképpen kiáll parlamenten belül és kívül egyaránt.

A kommüniké felidézi, hogy Tibet csoport egyszer már alakult a parlamentben 1996-ban, Fodor Gábor és Hajdú Zoltán SZDSZ-es képviselők aktív munkájának köszönhetően. Az 1996-os megalakulást megelőzően 1995. december 10-én az Emberi Jogok napján mintegy 180, pártállástól független képviselő írta alá az Állásfoglalás Tibet mellett című petíciót, amelyet akkor a Tibetet Segítő Társaság juttatott el a Kínai Népköztársaság Nagykövetségére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását