2024. május 10. - Ármin, Pálma

Égig érő faárak

"Az égig nőttek" egy francia faiskola árai: egy árverésen összesen 700 ezer euróért (174 millió forint) keltek el - közölték a szervezők.
2008. október 7. kedd 20:37 - Hírextra
A rendkívüli összegek azzal voltak magyarázhatók, hogy a hét végi aukcióval adta át híres faiskolájának vezetését Ghislaine de Préaulx-Carlo, akit szakmai körökben csak "a kaméliás hölgynek" becéztek, és aki a francia elnöki palota parkjától kezdve a leghíresebb francia kertekbe szállította növényeit, bokrait, facsemetéit - többek között Yves Saint Laurent divatdiktátor és az Oréal cég is vásárolt belőlük.

A 76 éves autodidakta kertvarázsló hölgy abban a reményben rendezte meg az árverést, hogy a nyugat-franciaországi Pouancéban működő kertészetének fennmaradásához elég pénz gyűlik össze - rajta kívül még három alkalmazott ápolta ott a válogatott növényeket.

Az árverésen 9 ezer és 12 ezer euró közötti becsült összegről 14 800 euróra tornászták fel egy magnóliafa árát, egy pálmafáért pedig 19 ezer eurót (4,7 millió forint) fizettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását