2024. május 10. - Ármin, Pálma

Még 38 rendzavarót keres a rendőrség

Még összesen 38 embert keres a rendőrség a fővárosban elkövetett rendbontások miatt; a március 15-i események miatt 12, a július 5-iek miatt 15, a szeptember 20-ai miatt 11 embert keres a rendőrség - derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfői
2008. október 6. hétfő 17:28 - Hírextra
A BRFK a március 15-ei esti rendbontás miatt 12 ember keres, közülük minden ember ismertté válása esetén bruttó félmillió forint a nyomravezetői díj.

Március 15-én több száz rendbontó randalírozott Budapesten, a Józsefvárosban; a főként fiatalokból álló tömeg a Blaha Lujza térről indult a Művészetek Palotája felé. Az arcukat sállal eltakaró, csuklyás kabátot viselő fiatalok többször összecsaptak a rendőrökkel és rátámadtak újságírókra is, a rendőrség néhány óra alatt feloszlatta a tömeget.

A július 5-i melegfelvonulás utáni rendbontások miatt 15 embert keresnek.

Július 5-én a Meleg Méltóság Menetét az Andrássy út teljes hosszában gyalázták és dobálták az út mindkét oldaláról, a Liszt Ferenc térnél és a Hősök terén volt komolyabb összecsapás. A Hősök terén csuklyás, maszkos tüntetők támadtak a rendőrökre, a kordonokat ledöntötték, a rendőröket megdobálták. A rendőrség vízágyúkat és könnygázt vetett be.

A szeptember 20-án a Szabadság téren és környékén történt jogsértések miatt 11 embert keresnek, a nyomravezetői díj személyenként egymillió forint.

Szeptember 20-án is rendbontásokra került sor a fővárosban, amikor a Magyar Demokratikus Charta és a cigányszervezetek demonstrációja ellen tiltakozó radikális csoportok Hősök terei rendezvényükről a Szabadság térre értek. A radikálisok egy része macskaköveket, Molotov-koktélokat, égő anyagokat és cipőket dobált a szovjet hősi emlékmű, illetve az azt védő rendőrök felé. A rendőrök könnygázt is bevetettek a randalírozók megfékezésére.

A BRFK azt kéri, hogy aki a www.police.hu oldalon látható embereket felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 telefontanú zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A nyomravezetői díj annak fizethető ki, aki az elkövetővel kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik és ismereteit az adatközlő az eljárásban tanúként ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi, a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását