2024. május 3. - Tímea, Irma

Történelemtanárok javaslatai

Ne csökkentsék aránytalanul a történelemtanári képzés felvételi keretszámait a továbbiakban más képzési területekhez képest - a többi között ezt tartalmazza a Történelemtanárok Egyletének hétvégi konferenciáján megfogalmazott ajánláscsomag, amelyről Mikló
2008. október 6. hétfő 10:42 - Hírextra
A szervezet az oktatási tárcának és a Magyar Rektori Konferenciának azt javasolja, a jogszabályi keretek között biztosítsák a történelem szakos főiskolai, valamint történelem alapszakos végzettséggel rendelkezők részére, hogy továbbra is legyen lehetőségük lakóhelyükhöz közel bejutni a történelemtanári mesterszakra.

A történelemtanári mesterszak, valamint a történelem alapszak felvételi keretszámainak megállapításakor fokozottan ügyeljenek a szakmai színvonal és a minőség megőrzésére, valamint a felvételi keretszámokat a továbbiakban más képzési területekhez képest aránytalanul ne csökkentsék - olvasható az MTI-hez eljuttatott ajánlások között.

Az Országgyűlés oktatási bizottságához és az oktatási minisztériumhoz intézett ajánlások között az szerepel, törekedjenek arra, hogy a tanításnál elvárható tartalmi és módszertani megújulás érdekében minden iskolában biztosítsák a technikai és osztálylétszámbeli feltételeket. A multimédiás taneszközök interaktív használata megköveteli a kiscsoportos munkát, ami maximum 20 fős tanulócsoportot jelent.

Kezdeményezik továbbá: kapjanak költségvetési prioritást a közoktatási rendszerben jelenleg dolgozó pedagógusok szakmai megújulását támogató továbbképzések.

A szervezet a Magyar Felsőoktatási és Akkreditációs Bizottságnak azt ajánlja, vegyék figyelembe, hogy a történelemtanári mesterszakot indítani kívánó intézmény milyen további (első és második) szakképzettséget tud hallgatói számára felkínálni, valamint a történelemtanári mesterszakot akkreditált intézmények számára igyekezzenek biztosítani a hon- és népismeret-tanári illetve az ember- és társadalomismeret-tanári szakképesítést adó szakok indítását is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását