2024. május 3. - Tímea, Irma

Hazatért az eltűnt diáklány, könyvet ír

Hazaérkezett hétfőn délelőtt az az Egyesült Államokban eltűnt magyar diáklány, akit szülei hetek óta magánnyomozóval kerestettek - erősítette meg az MTI információját a lány nővére, Tímár Kriszta.
2008. október 6. hétfő 13:13 - Hírextra
Tímár Natáliát a családja várta a Ferihegyi repülőtéren. Nagy örömmel fogadták a lányt, aki rotarys cserediákként került ki Amerikába, s négy hónapja rejtélyes módon nyoma veszett.

Az ügyet a Kisalföld című napilap hozta nyilvánosságra, majd cikksorozatban követte végig a történet fejleményeit. A lap hétfői számában már meg is szólaltattak a lányt, aki még New Yorkból azt nyilatkozta a lapnak: a vele történtekről könyvet ír, hogy magában is rendezze az eseményeket.
"Megkönnyebbültem, hogy végre vége, és indulhatok haza a családomhoz, a barátaimhoz" - mondta a lapnak a diáklány.

A szülők korábban egy magyar származású amerikai magánnyomozót fogadtak fel lányuk felkutatására. A nyomozó a napokban New York városában, Brooklynban akadt a lány nyomára.
Az MTI washingtoni tudósítójának múlt pénteken nyilatkozó New York-i konzul tájékoztatása szerint a lány "rossz környékre" került, ahol állítólag egy fegyveres rablásnak is tanúja volt. Trombitás Zsófia konzul a személyiségi jogokra hivatkozva nem kívánt részletesen beszámolni a történtekről, annyit azonban elmondott, hogy a lány viselkedésével a cserediákok számára szigorú feltételeket szabó Rotary Klub nem volt megelégedve, ezért a lány idő előtti hazautazását javasolta.

Natália azonban nem akart visszatérni Magyarországra, és egy helyi fiú társaságában eltűnt. A fiú később előkerült, a lány azonban nem.

Miután az amerikai magánnyomozó megtalálta a lányt, s saját családjánál szállásolta el őt a repülőgép indulásáig.

Tímár Natália famíliája egy Komárom-Esztergom megyei kistelepülésen él, s a lány az egyik győri középiskola tanulója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását