2024. május 10. - Ármin, Pálma

Beszámolt a lengyel sportminiszter

Miroslaw Drzewiecki lengyel sportminiszter a helyi parlament sportbizottsága előtt is megerősítette azt az álláspontját, hogy a labdarúgás megtisztításához elengedhetetlen a szövetség (PZPN) radikális átalakítása.
2008. október 2. csütörtök 22:15 - Hírextra
A sportminiszter bizottsági meghallgatása során elmondta, nem tudja elképzelni, hogy a nemzetközi (FIFA) vagy az európai szövetség (UEFA) azért nem engedné pályára lépni a lengyel válogatottat az október 11-i és 15-i világbajnoki selejtezőkön, mert elkezdődött a sportágat eddig jellemző törvénytelenségek felszámolása.

Drzewiecki a Parlamentben is elmondta, hogy a PZPN alapszabálya nem felel meg a hatályos jogszabályoknak, és a futballszervezet nem tudott érdemben fellépni a korrupció ellen. A sportminiszter azt is elmondta, hogy a PZPN-ben uralkodó áldatlan állapotokat igazoló dokumentumokat elküldi a FIFA és UEFA részére. Drzewiecki biztos benne, hogy ezek után a válogatottnak semmilyen szankciótól nem kell tartania.

A tárcavezető csütörtökön találkozott a PZPN képviselőivel is, akikkel pénteken folytatja a tárgyalásokat a jelenlegi helyzet minél gyorsabb megoldása érdekében.

A sportminiszter hétfőn hívta vissza a PZPN teljes vezetőségét és felügyelőbiztost bízott meg az átmeneti irányítással. A FIFA és az UEFA továbbra is a régi vezetést tekinti legitimnek és kilátásba helyezte, hogy felfüggeszti Lengyelország tagságát, ami többek között azt jelentené, hogy a nemzeti együttes nem játszhatja le a soron következő két világbajnoki selejtezőjét (Csehország és Szlovákia ellen), hanem ezeket a találkozókat 3-0-ás eredménnyel a riválisok javára igazolják.

Az ügynek lengyel sajtóértesülés szerint olyan következménye is lehet, hogy az UEFA elveszi a 2012-es Eb rendezési jogát az országtól, amely Ukrajnával közösen lenne házigazda.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását