2024. május 12. - Pongrác

Tony Blair Churchillre hasonlít

Winston Churchilléhez hasonlította férje miniszterelnöki teljesítményét egy interjúban Tony Blair volt brit miniszterelnök felesége.
2008. október 1. szerda 22:10 - Hírextra
"Fantasztikus volt. Biztos vagyok benne, hogy az utókor nagyon kedvezően fogja őt megítélni. Úgy hiszem, egy lapon fogják említeni a nevét Churchillével' - mondta Cherie Blair egy amerikai társasági lapnak.

A volt miniszterelnök felesége abból az alkalomból nyilatkozott a Vanity Fairnek, hogy a jövő hónapban az Egyesült Államokban is megjelenik Speaking for Myself (A magam nevében szólva) című önéletrajzi könyve.

Az egykori "brit First Lady" teljes mértékben támogatta férje döntését, hogy az Egyesült Államok mellé állt az iraki háborúban. "Nem volt a birtokomban az összes információ, de bíztam abban, hogy Tony helyes döntést fog hozni" - mondta.

A brit sajtó egyébként azonnal felkapta a mondatot, amelyben a volt miniszterelnök felesége a legendás XX. századi politikuséhoz mérte férje államférfiúi képességeit. Több újság internetes kiadása is csipkelődve számolt be róla, akárcsak az interjúnak azokról a sorairól, amelyekben saját magáról beszélt Cherie Blair. Arról, hogyan töltötte be a kormányfő feleségének szerepét, azt mondta: "Kevésbé jól. Mert a PR nem volt túl jó - az egyszer biztos". "Csak nézze meg a cikkeket: nem kimondott győzelem" - tette hozzá.

A brit miniszterelnöki rezidencia lakójaként gyakran élcelődött a sajtó Cherie Blair öltözködési stílusán és nyilvános szereplésein. "Nem vagyok manöken, ezért megvan a határa, hogy mennyire tudom csinossá varázsolni magam" - mondta az előbbivel kapcsolatban. Inkább olyan embernek szeretné tartani magát - mondta - aki azok számára lehet modell, akik jogi pályára készülnek.

Az emlékirat számos magánéleti és politikai intimitásról lebbentette fel a fátylat. Többek között arról, hogy Blairék legkisebb gyermeke annak köszönheti megszületését, hogy édesanyja szégyellt fogamzásgátló eszközöket magával vinni az uralkodónál tett szokásos éves miniszterelnöki látogatásukra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását