2024. április 19. - Emma

Eldől a somogyi idősek gyilkosának sorsa

Megkezdődött annak a férfinak a tárgyalása a Somogy Megyei Bíróságon kedden, aki három idős embert ölt meg brutális kegyetlenséggel tavaly.
2008. szeptember 30. kedd 15:47 - Hírextra
Az ügyészség több emberen, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolja a 40 éves hajléktalan, alkalmi munkából élő férfit.
A vádirat szerint múlt év augusztusában a vádlott Somogyjádon brutális kegyetlenséggel agyonvert egy 85 éves asszonyt, volt élettársa nagyanyját.

A férfi az asszony fiát kereste egy ottfelejtett ing miatt, ám nem látott senkit az udvaron, ezért bement a házba és a kamrában elkezdett élelmiszer után kutatni. Az idős asszony rajtakapta, ekkor a férfi nekilökte az ajtót, majd egy fotelba ültette a vérző nőt, aki felismerte és felelősségre vonta. A vádlott ekkor a hűtőszekrény mellől felvett egy alumínium szódásszifont, s azzal ütlegelte az idős asszony fejét és arcát, majd a mozdulatlan áldozatát behúzta a szobába és az ágy mellé fektette.

A vádirat szerint a férfi, mielőtt távozott a szobából, a nyöszörögni kezdő asszony nyakára lépett és a mellkasára taposott.
A vádlott ezt a bíróságon tagadta, megváltoztatva korábbi rendőrségen tett vallomását, miszerint egyedül követte el a gyilkosságot. Azt sejtette, hogy nem ő, hanem az áldozat fia taposott rá az édesanyjára.

A keddi tárgyaláson csak részben vallotta magát bűnösnek. Azt állította, amikor ütlegelte a 85 éves asszonyt, jelen volt annak 61 éves fia is.
Az áldozat fiát, akit a gyilkosság után előbb tanúként, majd gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség, s három hónapot előzetes letartóztatásban töltött, tanúként hallgatta meg a bíróság. A vádlott rá nézve terhelő vallomását tagadta. Közölte: nem is volt otthon, amikor a gyilkosság történt.
A vádlott a somogyjádi házban készpénzt nem talált. Egy sósborszeszes üveget, tojást és két zacskó babot vitt el.
A vádlott a várdai gyilkossággal kapcsolatosan a bíróságon nem kívánt vallomást tenni. (A rendőrségen beismerő vallomást tett.)

A vádirat szerint a somogyjádi gyilkosság után a vádlott a közeli Várdára ment, ahol egy hónapig a temetőben egy kriptában lakott. Mikor egy helyi vadász felfedezte a búvóhelyét, elmenekült.
Egy korábban neki munkát adó idős házaspár udvarában, a gazdasági melléképületben bújt el. Két napra rá a 66 éves háziasszony bement a melléképületbe, s mikor a férfi azt hitte, felfedezte, nekilökött egy falapot, majd a földön fekvő asszonyt egy vízvezetékcsővel halálra verte.
Bement a lakásba, ahol pénzt keresett, s talált is néhány ezer forintot, de nem ment el, hanem ebédet főzött magának. Közben megivott két liter bort, a fürdőszobában megborotválkozott, majd megfürdött.

Az orvosi kezelésről hazaérkező 70 éves férjet a konyhaajtó mögé bújva fogadta, rácsapta az ajtót, majd sodrófával addig ütötte a fejét, míg az el nem törött. Akkor az udvarról bevitt egy baltanyelet és azzal ütötte tovább a földön fekvő idős embert, aki belehalt a bántalmazásba.

A vádlott lemosta magáról a vért, megevett egy szendvicset, bezárta a házat, s az időközben egy zsákba pakolt élelmiszert, szerszámokat, használati tárgyakat az udvaron álló traktorra rakta, amivel elment Osztopánba. A traktort otthagyta, egy ismerősével elutazott Somogyjádra. Ott fogták el a rendőrök.
A tárgyalás csütörtökön újabb tanúk és a szakértők meghallgatásával folytatódik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását