2024. április 25. - Márk

Visszahívták a futballszövetség vezetőit

Miroslaw Drzewiecki lengyel sportminiszter hétfőn visszahívta az ország labdarúgó-szövetségének (PZPN) irányítóit.
2008. szeptember 29. hétfő 21:23 - Hírextra
Drzewiecki javaslatára a Lengyel Olimpiai Bizottság (PKOL) Robert Zawlocki személyében átmenetileg felügyelő biztost bízott meg a PZPN irányításával. A sportminiszter arról is rendelkezett, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel későbbi időpontban kerüljön sor a PZPN október 30-re tervezett tisztújító közgyűlésére.

A PZPN irányítóinak megbízatását a sportminiszter azonnali hatállyal vonta vissza. Drzewiecki döntését azzal indokolta, hogy a futballszervezet előzetes ígéreteivel szemben nem tette meg a szükséges lépéseket a korrupció megszüntetése érdekében, ezenkívül a PZPN alapszabályának több pontja jogellenes volt.

A lengyel futballban három évvel ezelőtt robbant ki egy óriási korrupciós botrány, melynek nyomozása során eddig 117 személyt - klubvezetőket, edzőket, játékosokat, játékvezetőket - vettek őrizetbe és 29 csapat (köztük több élvonalbeli) ellen folyik vizsgálat a végeredmények manipulálásának vádjával. A miniszter szerint ebben az ügyben sem járt el mind a mai napig mefelelően a szövetség vezetése.

Érdekesség, hogy bár Michal Listkiewicz hétfőtől már nem elnöke a PZPN-nek, a 2012-es Európa-bajnokság előkészítésében továbbra is számítanak a munkájára.

Lengyelország Ukrajnával közösen kapta meg a kontinenstorna rendezési jogát. A házigazdákat többször figyelmeztette - utoljára múlt pénteki ülésén - az európai szövetség (UEFA) a kandidálás során vállalt határidők betartására.

A stadionok építése mellett komoly elmaradásuk van a rendezőknek az autópályák, szállodák és nemzetközi repülőterek építése terén is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását