2024. április 20. - Tivadar

Leisel Jones: Róma nem, London talán

Leisel Jones, az ausztrálok 23 éves úszóklasszisa kihagyja a jövő évi, római világbajnokságot, de lehet, hogy a 2012-es, londoni ötkarikás játékokon még rajthoz áll.
2008. november 10. hétfő 12:05 - Hírextra
Az olimpiai és világbajnok mellúszónő hétfői nyilatkozata szerint éppen annak reményében marad távol az itáliai vb-től, hogy élsportolói pályafutását "kíméletesebb" versenyprogammal meghosszabbíthatja, akár a négy esztendő múlva esedékes olimpiáig is.

Jones, aki idén nyáron, Pekingben két ötkarikás aranyérmet is nyert, kisebb viadalokon azért 2009-ben is elindul, például a Világkupa-sorozat néhány állomásán. A maga részéről 2010-et tekinti "vízválasztónak": ha jól teljesít az abban az évben esedékes brit Nemzetközösségi Játékokon, Újdelhiben, akkor valószínűleg kitart a londoni olimpiáig.

"Ha az indiai versenyen jól megy az úszás, akkor lehet szó a folytatásról, hiszen 2010-ben már csak két esztendőnyire lesz London" - fogalmazott Jones, aki a 2005-ös és a 2007-es vb-ken egyformán duplázott, vagyis mind 100, mind 200 m mellen győzött, és bár a kínai fővárosban a rövidebbik táv olimpiai aranya után 200-on kikapott, a 4x100 méteres vegyesváltó tagjaként végül mégis kétszeres olimpiai bajnokként távozhatott Pekingből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását