2024. április 19. - Emma

Az SZDSZ támogatja

Támogatja az SZDSZ Jóri Andrást, a köztársasági elnök adatvédelmi ombudsman-jelöltjét - közölte a liberális párt képviselőcsoportja hétfő délelőtt az MTI-vel.
2008. szeptember 29. hétfő 10:36 - Hírextra
A közlemény szerint az SZDSZ parlamenti frakciója reggeli ülésén meghallgatta az ombudsman-jelöltet és szakmai felkészültsége alapján alkalmasnak találja a poszt betöltésére; a hétfő délutáni parlamenti szavazáson támogatni fogja őt - tették hozzá.

Jóri András 2001 óta ügyvédként praktizál, szakterülete az adatvédelmi-, az informatikai-, a gazdasági- és a társasági jog. Korábban, 1997 és 2000 között az adatvédelmi biztos mellett dolgozott szakértőként. Sólyom László köztársasági elnök június 25-én jelölte az ügyvédet adatvédelmi biztosnak.

Korábban az államfő által javasolt jelölteket az Országgyűlés már négy alkalommal leszavazta. A képviselők titkosan szavaznak, a jelölt megválasztásához kétharmados többség kell.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását