2024. április 25. - Márk

Lamperth Mónika MSZP-aktivistákról, párthangulatról, Gyurcsányról

Az elmúlt hónapokban 900 aktivistát képeztek tovább a Magyar Szocialista Pártban, annak érdekében, hogy megismerjék a kormány politikáját, szakpolitikai elképzeléseit; Lamperth Mónika, az MSZP elnöki kabinetjének vezetője az MTI-nek adott interjúban beszé
2008. szeptember 28. vasárnap 09:52 - Hírextra
A politikus elmondta, hogy az MSZP elnöksége és választmánya tavaly fogadott el egy képzési stratégiát, amelyet kabinetvezetői kinevezése után "kicsit gyorsabb fordulatra kapcsolt".

Lamperth Mónika kiemelte: Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezetőnél megállapodtak abban, hogy kialakítanak egy úgynevezett tutori rendszert, amelyben minden egyes gyakornok mellé egy országgyűlési képviselőt rendeltek, aki segíti őket, ugyanakkor a szocialista párton belüli tagozatoknak is lenne erre lehetősége.

Az MSZP-tagság hangulatára vonatkozó kérdésre a kabinetvezető azt mondta, a koalíció felbomlásakor, a kisebbségi kormány megalakulásakor érzett feszültséget, aggodalmat, értetlenséget, és egyes szervezeteknél bezárkózást.

Szerinte az MSZP alacsony támogatottsága azzal a következménnyel járt a pártszervezetek nagy részénél, hogy nem kezdeményeztek programokat, akciókat, "saját magukban rágták a problémáikat", de nyáron ez megváltozott, összesen 272 programot szervezetek.

Lamperth Mónika elmondta azt is, hogy a párt elnöksége csak az október 11-i soron kívüli kongresszus után dönt a jövő év elejére esedékes tisztújítás időpontjáról.

Ez továbbra is február eleje és március vége között várható - tette hozzá.

A Gyurcsány Ferenc pártelnökkel való viszonyát Lamperth Mónika "jó munkakapcsolatnak" nevezte.
"Egy nagyon normális, jó munkakapcsolat, rendszeres találkozásokkal, és sok-sok sms-sel és telefonnal" - fogalmazott az MSZP elnöki kabinetjének vezetője.

Lamperth Mónika a kisebbségi kormány megalakulásakor távozott a kormányból, amelynek különféle tárcák élén 2002 óta volt tagja.

A feladatköreit firtató kérdésre azt mondta, Gyurcsány Ferenc a szervezetirányítással kapcsolatos hatásköreit ruházta rá át tavasszal, ezek a feladatok korábban Juhász Ferenc elnökhelyetteshez tartoztak.

Politikai értelemben továbbra is Juhász Ferenc helyettesíti a pártelnököt, ő készíti elő az országos elnökség üléseit, és elvégzi az ezzel kapcsolatos politikai egyeztetést - fűzte hozzá.

A politikus a közte és a Butor Klára pártigazgató közötti feladatmegosztásról azt mondta, hogy az általa meghozott döntések kivitelezését Butor Klára szervezi meg.

Az új munkamegosztásról Lamperth Mónika megjegyezte: kinevezésekor úgy érezte, hogy nem világos a munkamegosztás, de ősz elejére mindez rendeződött.

A kabinetvezetői feladatokról szólva kiemelte, hogy a politikai akciósorozat megszervezése, a megyei elnökökkel, a megyei jogú városok elnökeivel való konzultálás, kapcsolattartás, a helyi szervezetek feladatainak kijelölése tartozik hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását