2024. április 19. - Emma

A közszolgák bére nem csökkenthető tovább

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) "nem hajlandó még a felvetés szintjén sem" tárgyalásokat folytatni a 2009-es közszolgálati bérek további csökkentéséről - erről szerdán közleményben tájékoztatta a szervezet az MTI-t.
2009. január 28. szerda 12:32 - Hírextra
A SZEF kiemelte: a közszolgálatban dolgozók reálkeresetének szintje ez év végére a 2002 szeptemberi alá süllyedhet, további romlása kezelhetetlen helyzetet teremtene az egészségügyi, szociális, oktatási, kulturális, közigazgatási, közrendvédelmi szolgáltatásokat végzők és igénybe vevők számára.

Hozzátették, hogy a fórum kész részt venni a válságot enyhíteni szándékozó tárgyalásokban, kész minden olyan javaslatról vitát folytatni, egyeztetni, amely bizonyíthatóan az ország, a magyar társadalom érdekeit szolgálja.

A SZEF kitért arra, hogy a közszolgálat munkavállalói köre az elmúlt években is komoly terheket viselt el az ország stabilitása érdekében. Az elbocsátások, a kiszervezések, a munkakör-megszüntetések következtében ma több mint százharmincezerrel dolgoznak kevesebben a költségvetési intézményekben, mint néhány évvel ezelőtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását