2024. május 21. - Konstantin

Tüntetés az átkelőhelyen

A biztonságosabb gyalogosközlekedés megteremtéséért tüntettek Pécs kertvárosában szombaton. A mintegy nyolcvan demonstráló annak az átkelőhelynek a környékén vonult fel, ahol az idén májusban egy személygépkocsi halálra gázolt egy hatvanhét éves asszonyt
2008. szeptember 27. szombat 14:13 - Hírextra
Fodor Ibolya, a tüntetés főszervezője petíciót adott át Sarkadi Gábor önkormányzati képviselőnek. Azt követelik, hogy a közlekedési lámpa jövő év tavaszára tervezett felszereléséig biztosítsanak állandó rendőri felügyeletet a Maléter Pál úti gyalogátkelőnél, mérjék az utcán haladó járművek sebességét és helyezzenek ki sebességkorlátozó táblákat.

Mindezt azzal indokolták, hogy ez az útvonal a baranyai megyeszékhely elkerülő útjának része. Ezen a szakaszon naponta 10-15 ezer jármű halad át, s gyalogos szempontból szinte már elviselhetetlen a forgalom.

Fodor Ibolya hangsúlyozta: mindaddig folytatja a mostanihoz hasonló demonstrációk szervezését, amíg a város nem változtat az áldatlan állapotokon.

A szombati tüntetés érdekessége, hogy azon nem csak gyalogosok és kerékpárosok vettek részt, hanem egy pécsi autós gyorsasági klub tagjai is, tiltakozva a "szervezetlen esztelen száguldozás ellen".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását