2024. május 5. - Györgyi

Kórházi ingatlanok kalapács alatt

Megvásárol egy egyetemi ingatlant, majd a szomszédos kórházépülettel együtt 1,21 milliárd forintos alapáron pályázaton értékesíti azt a szegedi önkormányzat - erről pénteken döntött a város közgyűlése.
2008. szeptember 26. péntek 18:47 - Hírextra
Az integrált szegedi egészségügyi ellátórendszert 2007. október 1-jétől működtető Szegedi Tudományegyetem (SZTE) 2009 februárjára az ellátás átcsoportosításával befejezi az I-es kórház kiürítését - mondta Botka László (MSZP) polgármester. Hozzátette: az osztályok a 200 éves épületből jobb körülmények közé kerülnek.

A 11 ezer négyzetméteres telken álló, mintegy 5.200 négyzetméteres, helyi védelem alatt álló épületet az önkormányzat pályázaton értékesíti, a befolyó vételárból az SZTE és az önkormányzat által kötött szerződés alapján kétszázmillió forintot fejlesztési támogatásként a felsőoktatási intézmény kap meg - közölte a politikus.

A szomszédos, 2.200 négyzetméteres épületben az SZTE pszichiátriai részlege működik; az önkormányzat 300 millió forintért megvásárolja az ingatlant és a kórházépülettel együtt 1,21 milliárd forintos pályázati alapáron értékesíti. Az egyetem a vételárból felújít egy épületet, ahol a pszichiátriai részleg működik majd tovább - tudatta Botka László.

A közgyűlés arról is döntött, hogy a város az M43-as és az M5-ös autópálya kereszteződése közelében a Szegedi Ipari és Logisztikai Központ (SZILK) bővítésére megvásárol egy 197 hektáros, állami tulajdonú mezőgazdasági területet.

A SZILK első ütemeként 2006 végére elkészült egy 5 ezer négyzetméteres raktárbázis. A területen 2009 augusztusára összesen 28 ezer négyzetméteres (26 ezer négyzetméter raktárterületű) logisztikai központot épít az élelmiszerek, vegyi áruk, italok és dohánytermékek disztribúciójával foglalkozó Hansa-Kontakt Kft.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását