2024. április 28. - Valéria

Világméretű közösséépítés mobiltelefonokkal

A mobiltelefonok és a mobilinternet elterjedésével átalakulnak a közösségi viszonyok is. Újra kell gondolni társadalmi érintkezés, viselkedés egyes normáit is. Ez az egyik legfontosabb témája a T-Mobile és a Magyar Tudományos Akadémia évek óta tartó nemze
2008. szeptember 25. csütörtök 11:41 - Hírextra
A háromnapos konferencián a kutatók mintegy ötven előadásban ismertetik eredményeiket. A kutatás jelentőségét hangsúlyozta a sajtó képviselői előtt Chris Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója, mert - mint elmondta - a mobilkommunikáció ma már az élet minden területére behatol, a közösségépítő hálózatok is napról-napra bővülnek. A társadalom leszakadóban lévő rétegeit is segítheti az információhoz való hozzájutásban, a távtanulásban, ezzel a fejlődésben a társaság "wifi-falu" elnevezésű kezdeményezése - mondta.

    A rendezvény résztvevőit nyitóbeszédében üdvözölte Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Kiemelte, hogy a mobilkommunikáció következtében megváltozott körülmények az életben újfajta válaszokat követelnek. A társadalmi hatásokkal foglalkozó kutatások segítenek a változások megértésében, az adekvát válaszok megtalálásában.

    A konferencián a világ neves kutatói a mobiltelefon diadalútjának okait, eredményeit, meglepetéseit és sajátosságait elemzik. A találkozóra többek között Norvégiából, az Egyesült Államokból, Németországból, Dél-Koreából és Franciaországból érkeztek előadók.

    Az MTA és a T-Mobile 2001 óta folytatja közös társadalomtudományi kutatásait. Az azóta eltelt időben a mobilfelhasználók száma világszerte és Magyarországon is mintegy háromszorosára nőtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását