2024. április 18. - Andrea, Ilma

UEFA vb-ülés

A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságot az eddigi 16 helyett 24 válogatott részvételével rendezzék meg - ezt a javaslatot fogalmazta meg egyhangúlag csütörtökön a kontinentális szövetség (UEFA) fejlesztési bizottsága, melyről pénteken dönt a végrehajtó biz
2008. szeptember 25. csütörtök 20:40 - Hírextra
Franz Beckenbauer, a fejlesztési bizottság tagja szerint a vb pénteki szavazása a kérdésben már csak formalitás lesz.

A 2012-es lengyel, ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságról csütörtökön nem esett szó, a kontinenstornával pénteken foglalkozik a vb. Az előkészületekkel rengeteg a probléma, a pályázati anyagban vállalt határidőket eddig nem sikerült betartaniuk a rendezőknek, a legtöbb helyszínen nem kezdődött el az elengedhetetlenül szükséges autópályák, nemzetközi repülőterek és szállodák építése, de komoly lemaradások vannak a stadionok terén is.

Ezért akár szélsőséges esetben az is elképzelhető, hogy elveszik a két országtól az Eb-t, igaz, a Reuters hírügynökségnek kedden név nélkül nyilatkozó vb-tag szerint ezt semmi sem indokolja most. Szerinte egy jelentést ismertetnek majd a testülettel, amely több pontban is elmarasztalja a lengyel és ukrán házigazdákat.

Szintén pénteken születik döntés az UEFA Kupa átnevezéséről és a lebonyolítás megváltoztatásáról. A második számú európai kupasorozat neve várhatóan UEFA Európa Liga lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását