2024. április 16. - Csongor

Túlélte a hatvan órás akasztást

Három nappalon és két éjszakán át csüngött fejjel lefelé a New York-i Central Park felett David Blaine. A 35 éves amerikai férfi helyi idő szerint szerda este fejezte be a mutatványt a 14 méter magas állvány tetejéről biztonsági kötéllel bemutatott ugráss
2008. szeptember 25. csütörtök 10:50 - Hírextra
A finálét - Halálugrás címmel - élőben közvetítette az ABC országos tévécsatorna. Az illuzionistát hétfőn lógatták fel a bokájánál fogva. Úgy tervezte, hogy szívószállal fog inni és katéterrel vizelni.
Egy ilyen vállalkozás nagyon veszélyes, a fejbe áramló vér akár agyvérzést és vakságot is okozhat.

Blaine-t nem is hagyták lógva állandóan, csaknem óránként felhúzták fejjel felfelé öt-tíz percre, hogy orvosai megvizsgálják és igyon, illetve könnyítsen magán. "Csak a rajongók kedvéért nem fogom összepisilni magam" - mondta egy lógás közben adott interjúban. A vértolulásra is panaszkodott. "Úgy érzem, mindjárt felrobban a fejem" - mondta kedden.

A denevérmutatvány nem aratott osztatlan sikert, sokan csalással vádolták az akcióművészt. Szóvivője, Pat Smith szerint csupán félreértés történt. "Senki sem állította, hogy David 60 órán keresztül megszakítás nélkül fog lógni fejjel lefelé. Mindig azt mondtuk, hogy időnként változtat majd a testhelyzeten, hogy a fej a szív felett legyen és helyreálljon a keringés" - mondta a szóvivő.

A brit SkyNews tévécsatorna tudósítása szerint a művészt ért kritikák felidézik egy 2003-as attrakcióját, amikor Londonban a Temze-folyó fölött töltött hat hetet egy fellógatott nagy műanyag dobozban, és a partról számtalanszor szidalmazták, csúfolták és az is előfordult, hogy megdobálták.

Blaine nem először akciózott New Yorkban; nyolc évvel ezelőtt 61 órát töltött jégtömbbe fagyasztva a Time Square-en, hat éve 35 óráig állt a közkönyvtár épülete mögött magasodó 27 méter magas oszlop tetején, tavaly előtt pedig egy hétig bírta ki a víz alatt egy műanyaggömbben a Lincoln Center előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását