2024. április 28. - Valéria

Távozott az irodavezető

Távozott posztjáról Weiler Árpád, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) pécsi irodavezetője - közölte a hivatal elnöke az MTI-vel csütörtökön. Mezős Tamás egyúttal cáfolta, hogy ez összefüggésben lenne egy pécsi építési engedélyeztetéssel kapcsolatos
2008. szeptember 25. csütörtök 21:25 - Hírextra
Mezős Tamás elmondta: tud arról, hogy a baranyai megyeszékhelyen ügyészségi vizsgálat indult, amikor az irodavezető egyik döntését követően valaki bejelentést tett. Weiler Árpáddal közös megegyezéssel bontottak szerződést, de nem emiatt, hanem azért, mert egy hosszú beszélgetésük alkalmával tudatta: a jövőben inkább saját ügyeivel, feladataival szeretne foglalkozni.

A KÖH elnöke hozzátette, hogy Weiler Árpád vezetésével a pécsi iroda mindig "kőkeményen védte" a hivatal érdekeit, a vezetőnek az örökségvédelem terén végzett munkájával elégedett volt.

Weiler Árpád újságíróknak megerősítette, hogy a napokban közös megegyezéssel távozott, és azt is, hogy más elfoglaltságai miatt szakított a hivatallal. Kérdésre beszámolt arról, hogy a rendőrség kihallgatta a közelmúltban, tagadta azonban, hogy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanák. Véleménye szerint az ügy hátterében a hivatal építési engedélyek kérelmét elutasító határozatai állnak.

Wingert Róbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályvezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendőrség kihallgatott egy pécsi hivatali vezetőt hivatali visszaélés gyanújával. Erre azután került sor, hogy az ügyészség törvényességi felülvizsgálatot folytatott, és bűncselekményt gyanított egy pécsi építkezés engedélyeztetési eljárásával összefüggésben.

A gyanú szerint a vezető által irányított hivatal saját hatáskörébe vonta egy olyan ingatlan építési engedélyeztetési és kivitelezési munkáinak ellenőrzését, amelynek kivitelezőjével a hivatalvezető üzleti kapcsolatban állt, így azt jogosulatlan előnyhöz juttatta - mondta nevet nem említve a rendőr alezredes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását