2023. január 29. - Adél

Egyre népszerűbb a kenguruhús

Az emberek is egyre inkább besegítenek a kengurufölösleg elfogyasztásába az ötödik kontinensen - tűnik ki az ausztráliai statisztikai hivatal legfrissebb jelentéséből. Eddig a nemzeti jelképet nem szívesen ették az ausztrálok, de a helyzet változóban van.
2008. szeptember 25. csütörtök 07:16 - Hírextra
A most közzétett adatok szerint tavaly az úgynevezett szelektív ritkítás keretében leölt erszényeseknek csaknem a felét - pontosan 48 százalékát - emberi fogyasztásra dolgozták fel. 2002-ben még csak 36 százaléknyi került az ausztrálok asztalára.

Ausztrália 1959 óta exportálja a kenguruhúst. Ma is 14 ezer tonna az évi export belőle, de 8000 tonna már a hazai piacra kerül.

A kengurukat természetes környezetükben hivatásos vadászok lövik ki, az évi kvóta az állomány 12 százaléka: a cél az, hogy megakadályozzák túlszaporodásukat, de fenntartsák az állományt.

Az erszényes húsát alacsony zsírtartalmáért és hasonlóan alacsony áráért becsülik Ausztráliában - feleannyiba kerül, mint a bio-marhahús. Ugyanakkor a kenguruhús nem kaphatja meg az organikus védjegyet, mert származását nem lehet ellenőrizni - a puskavégre kerülő állat bárhonnan jöhetett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását