2024. május 2. - Zsigmond

A Fehér tenyér sikere

Nagy tetszéssel fogadta Újdelhiben az EUNIC Filmfesztivál közönsége Hajdú Szabolcs Fehér tenyér című filmjét, amelyet a fesztiválnak helyt adó Jamia Millia Egyetemen vetítettek.
2008. szeptember 25. csütörtök 16:00 - Hírextra
A magyar alkotást a delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ nevezte be a filmmustrára, amelyet most első ízben rendeznek meg. A magyaron kívül francia, német, olasz, osztrák, portugál és spanyol filmeket mutatnak be.

Az egyetem Európai Tanulmányok Központja és Tömegkommunikációs Kutatóközpontja a rendezvény sikerén felbuzdulva elhatározta, hogy a jövőben is szívesen rendez vetítéseket európai filmekből és föl is kérte a magyar intézetet, állítson össze magyar filmcsomagot. Lázár Imre igazgató arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tavaly elhunyt Gaál István Kossuth-díjas rendező filmjeiből fognak rendezni retrospektív vetítéseket a tervezett magyar filmhéten.

Az EUNIC (az Európai Unió Nemzeti Kulturális Intézetei) indiai tagozatát tavaly alakította meg az EU hét tagországának Indiában működő kulturális intézete, köztük a magyar. Az indiai tagozat azt a célt tűzte maga elé, hogy elősegíti az európai és az indiai kultúrák közti párbeszédet.

Az EUNIC indiai tagozatának következő közös programja decemberben lesz, amikor a többnyelvűségről tartanak konferenciát Újdelhiben, magyar részvétellel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását