2024. április 20. - Tivadar

Spielberg támogatja a melegeket

Steven Spielberg és felesége is csatlakoztak a hollywoodi hírességek sorához, akik pénzadománnyal támogatják a melegházasság-törvény megőrzéséért folyó kampányt.
2008. szeptember 24. szerda 05:00 - Hírextra
Kaliforniában, ahol idén nyáron tették törvényessé az azonos neműek házasságát, az ellenzők kezdeményezésére novemberre népszavazást tűztek ki a törvény visszavonására.

Spielberg és neje, Kate Capshaw hétfői közleményükben bejelentették, hogy százezer dollárt (17 millió forint) adományoztak a melegházasság melletti kampány céljaira.

"A diszkrimináció bevezetésével államunk alkotmányába a "Proposition 8" (8-as tétel) államunk mindegyik és valamennyi polgárának házasságra való jogát akarja megsemmisíteni, tekintet nélkül a szexuális orientációjára. Ilyen megkülönböztetésnek nincs helye Kalifornia alkotmányában, se más alkotmányban" - fogalmaztak Spielbergék.

A népszavazás előtt álló Proposition 8, más néven a Házasság Védelmi Törvény célja, hogy az állam alkotmányában a házasságot csupán egy férfi és egy nő közötti kapcsolatra korlátozza. Ha a voksolás sikeres lenne, Kaliforniában az azonos neműek megint nem köthetnének legálisan házasságot.

Brad Pitt a múlt héten szintén százezer dollárt ajánlott a melegházasságok támogatására, és felszólította kollégáit, hogy ők is nyúljanak a zsebükbe.Az Egyesült Államokban egyelőre csak két államban, Massachusettsben és Kaliforniában köthetnek hivatalosan házasságot a melegek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását