2024. április 29. - Péter

Közbeszerzési vita

Nem írta ki szerdán a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottsága a Bajcsy-Zsilinszky Kórház rekonstrukciójának második üteméhez szükséges 120 millió forint értékű tervezési közbeszerzési eljárást - nyilatkozta Havas Szófia (MSZP) és Wertan Zsolt (KDNP) a
2008. szeptember 24. szerda 18:04 - Hírextra
Havas Szófia elmondta, azért indítványozta a benyújtott javaslat elvetését, mert korántsem biztos, hogy az idén zárult 10 milliárd forintos rekonstrukció után újabb ötmilliárd forintos felújítást kezdhet a kórház. Ha ugyanis nem kapják meg a szükséges EU-forrást, akkor ez a tervezés kidobott pénz lenne, a tervek pedig az íróasztalfiókba kerülnének. A szocialista politikus szerint a pályázatát az utolsó pillanatban benyújtó Bajcsy-Zsilinszky Kórháznak csak akkor lenne esélye erre az újabb uniós támogatásra, ha ki tudna szorítani más kórházat, például a központi régióból, a támogatásra várók közül.

Wertan Zsolt közölte, mivel úgy látta, hogy az MSZP-SZDSZ tagok többsége is megkérdőjelezte a pályázatkiírás jogszerűségét, indokoltságát, ezért levették a napirendről ezt a kérdést.

Wertan Zsolt elmondta azt is, hogy szorgalmazására a városvezetés javaslatával ellentétesen nem zárt, hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést, hanem mindenki számára nyilvános, 200 millió forintos közbeszerzési eljárást írnak ki a Budapest komplex integrált szennyvízelvezetési projekthez kapcsolódó lakossági tájékoztatási PR, monitoring feladatok ellátására. Hozzátette, hogy javaslata azért mehetett át, mert kevés MSZP-SZDSZ képviselő volt jelen, s így az ellenzék meghiúsította volna a városvezetés által benyújtott javaslat elfogadását. A városvezetés egyébként a három éve már ugyanebben a feladatkörben 35 millió forintos szerződést elnyert ózdi cégre bízta volna ezt a feladatot - jegyezte meg.

Az ellenzéki politikus tájékoztatása szerint a bizottság MSZP-SZDSZ szavazatokkal egy másik csatornázási projekt PR, lakossági tájékoztatási feladatait ugyanerre a cégre bízta 18 millió forint értékben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását