2024. április 27. - Zita

Bűnmegelőzési busz

Az országban elsőként Police-Mobil (P-Mobil) néven indított útjára a Borsod megyei rendőr-főkapitányság egy bűnmegelőzési információs buszt, amely iskolákban és nyugdíjasotthonokban nyújt majd segítséget - tájékoztatta az MTI-t a megyei rendőr-főkapitánys
2008. szeptember 23. kedd 18:45 - Hírextra
Dobi Tamás közölte: a "preventív turné első állomása a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola volt". A bűnmegelőzési szakemberek - az iskolai bűnmegelőzési oktatási és az általános kommunikációs tevékenységet részben új alapokra helyezve - filmvetítéssel, bemutatókkal, drogteszttel, előadásokkal hívták fel a tanulók és a pedagógusok figyelmét a különböző veszélyhelyzetekre és a megelőzés fontosságára.

Hozzátette: ebből az alkalomból a Rendőrségi Múzeum drogprevenciós kiállítását is megtekinthették az iskolában a diákok és tanáraik.A "P-Mobil-turné" keretében a következő időszakban a bűnmegelőzési szakemberek a megye legkülönbözőbb településeire ellátogatnak majd, és elsősorban a fiatalkorúak és az idősek figyelmét hívják fel a leselkedő veszélyekre.

Arról is beszámolt, hogy az országosan is újnak számító Police-Mobil nevű kezdeményezést a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya állította szolgálatba.A felmatricázott bűnmegelőzési mikrobusz külső felületén színes, nagyméretű fotók, feliratok hívják fel a figyelmet a prevenció fontosságára.

A járműben helyet kaptak azok az eszközök - laptop, televízió, vagyonvédelmi és drogprevenciós bemutató táskák, bűnmegelőzési tablók, kiadványok, szórólapok -, amelyekkel komplex megelőzési információkat tudnak átadni a veszélyeztetett rétegeknek. Elsősorban a tanulókhoz, idősekhez kívánnak eljutni egy-egy alkalommal (oktatási intézményekbe, nyugdíjas klubokba) a bűnmegelőzési szakemberek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását