2024. április 25. - Márk

Folytatódik a per

Tanúk meghallgatásával folytatódott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán 2006. október közepén történt emberölés tárgyalása hétfőn Miskolcon, a megyei bíróságon.
2008. szeptember 22. hétfő 19:13 - Hírextra
A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc embert vádolnak.

A tárgyalás első részében három tanú szembesítése nem vezetett eredményre. Helmeczy László, a sértett, azaz a meggyilkolt Szögi Lajos tiszavasvári tanár jogi képviselője a tanúk szembesítésével, vallomásával kapcsolatban felvetette, hogy akár büntetőeljárás is indulhat az ellen a meghallgatott ember ellen, aki félrevezeti a bíróságot, ugyanis a hamis tanúzást a törvény bünteti.

Czibrik Attila bíró ennek kapcsán hangsúlyozta, nem csak az tanúskodik hamisan, aki valótlant állít, hanem az is, aki elhallgatja a tényeket, információkat.A bíróság meghallgatta azt az orvost is, aki épp ügyeletben volt az olaszliszkai térségében a tragédia időpontjában. Őt értesítették az eseményről, és ő állapította meg Szögi Lajos, tiszavasvári tanár halálának beálltát.

Szintén tanúként idézték be a balesetben elsodort kislány testvéreit - nővéreit - is, egyikük nem tett vallomást, a másikat átmeneti akadály miatt nem hallgatta meg a bíróság.A Czibrik Attila vezette bírói tanács a tárgyalás során ismertette a szakértői vizsgálatok eredményeit, emellett a bíró felolvasta a vádlottakon végzett hazugságvizsgálat megállapításait.

Eszerint a nyolc vádlott számos kritikus kérdésre nem mondott igazat. Itt az észrevételezési lehetőséggel élve az elsőrendű vádlott azt mondta: korábban valóban nem mondott igazat a hatodrendű vádlottal kapcsolatban. Akkor azt állította, hogy a hatodrendű vádlott nem vett részt Szögi Lajos bántalmazásában, pedig igen.

A tárgyalás következő szakaszában két rendőrt hallgatott meg a bíróság, akik korábban - szintén egy erőszakos ügy miatt - már intézkedtek a másodrendű vádlottal szemben. Emellett egyikük a tragédia kapcsán is eljárt a bűncselekményben.

Az olaszliszkai emberölés büntetőpere szerdán folytatódik.Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én. A tragédia előzménye az volt, hogy a férfi gépkocsijával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását