2022. május 21. - Konstantin

A Türelem is versenyzik az Európai Filmakadémia rövidfilmes díjáért

Nemes Jeles László Türelem című munkája elnyerte a UIP (United International Pictures) rövidfilmes díját a görögországi Dramában; az elismerés automatikus jelölést jelent a legjobb rövidfilmnek járó 2008-as Európai Filmdíjra - tájékoztatta a Magyar Filmun
2008. szeptember 22. hétfő 14:39 - Hírextra
A görögországi UIP-díj a Türelem 12. nemzetközi szakmai elismerése - írta Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa, felidézve, hogy Nemes Jeles László rövidfilmje a tavalyi velencei filmfesztiválon tartott nemzetközi premier óta több mint negyven fesztivál-meghívást kapott, és elnyerte egyebek mellett a bilbaói Ezüst Mikeldi díjat, az angers-i nagydíjat, az Arte televízió díját, a Belo Horizonte-i fődíjat, valamint az odense-i filmfesztivál nagydíját.

Papp Csaba Zoltán hangsúlyozta, hogy a Görögországban elnyert trófea automatikus jelölést jelent az Európai Filmakadémia 2008-os rövidfilmes díjára. A filmakadémia 1800 tagja Rotterdamtól Szarajevóig 14 európai filmfesztivál UIP-díjas alkotásából választja ki az év legjobb rövidfilmjét. Az Európa Filmdíjakat december 6-án Koppenhágában, a dán királyi család jelenlétében adják át.

Mint azt a filmunió munkatársa felidézte, 2000-ben Gyarmathy Lívia A mi gólyánk című alkotása lett az év legjobb európai rövidfilmje, 2006-ban pedig Kenyeres Bálint Before Dawn című rendezését tüntették ki a díjjal.

Papp Csaba Zoltán kitért arra is, hogy Nemes Jeles László elkészítette következő rövidfilmjét The Counterpart címmel. A magyar-holland koprodukcióban, Erdélyben forgatott alkotás a 40. Magyar Filmszemlén lesz először látható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását