2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Javítani kell a minőségen

Az MDF továbbra is a színesfémlopás és az orgazdaság büntetési tételeinek szigorítását képviseli, azonban a színesfém fogalmának pontos meghatározásával - az eredeti szándék megőrzése mellett - a jogbiztonságot, és a jogszabályalkotás minőségének javításá
2008. szeptember 21. vasárnap 16:39 - Hírextra
A demokrata fórum szerint, ha a kormányzat a hatályos jogszabályokat következetesebben tartatná be, már az is számottevően javítana a jelenlegi áldatlan állapotokon.

A Magyar Demokrata Fórum értetlenül áll a Salamon László pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottak előtt. A KDNP országgyűlési képviselője azzal vádolja az MDF képviselőcsoportját, hogy a színesfémlopás és az orgazdaság büntetési tételeinek szigorítása céljából február 27-én Latorcai Jánossal közösen benyújtott, Btk-t módosító törvényjavaslatukat az MDF módosító indítványa „az eredeti szándék gyenge karikatúrájává” tette, melynek következtében visszavonják azt.

Ezzel szemben a demokrata fórum által május 26-án benyújtott módosító indítvány lényege, hogy a színesfém meghatározásáról, annak pontos leírásáról külön igazgatási jogszabályban kell rendelkezni. Ami azért szükséges, mert e körben a Btk. tényállásai mindössze kereteket jelölnek, melyek szakmai tartalmát igazgatási jellegű normáknak kell kitölteniük. E megoldás a jogbiztonságot szolgálja.

Az MDF továbbra is elkötelezett a színesfémlopás és orgazdaság büntetési tételeinek szigorítása mellett, azonban e célkitűzés megvalósítása a színesfém, nemesfém, feketefém pontos meghatározását igényli, ami nem lehetséges a Btk-n belül. Emellett a törvény tervezett hatálybalépését is módosítani szükséges, elegendő időt biztosítva az abban foglaltak teljesítéséhez.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását