2024. május 10. - Ármin, Pálma

Veszprém-Real döntő lesz

A rendező, KEK-győztes MKB Veszprém után a Bajnokok Ligája-címvédő spanyol Ciudad Real jutott be a férfi kézilabda Uniqa Bajnokok Trófeája négyestornájának vasárnapi fináléjába, miután győzött a német THW Kiel ellen.
2008. szeptember 20. szombat 20:45 - Hírextra
A második elődöntőben:
Ciudad Real (spanyol)-THW Kiel (német) 31-24 (14-11)

Az előző idénybeli Bajnokok Ligája-finálé ismétlésén hemzsegtek a világsztárok, az olimpiai bajnok franciák mindkét klubnak adtak játékost, míg BL-második Kielben a vb-aranyérmes németekből is akadt bőségesen.

A helyi szurkolók főleg a BL-győztes Ciudad Realnak drukkoltak, mert a spanyolok hálóját védte Sterbik Árpád, aki 2001 és 2004 között Veszprém hőse volt.

Hatalmas iram jellemezte az összecsapást, de mindkét oldal sokat hibázott. A 14. percben, 8-6-os spanyol előnynél a németek időt kértek, de nem mentek vele sokra, mert állandósult a három-négygólos különbség.

A szünet után változatlanul pontatlanul játszott a Kiel, így nem volt esélye a felzárkózásra. A tetemes előny birtokában visszavett a tempóból a Ciudad Real, de így sem forgott veszélyben a sikere.

Elmaradt a nagy csata a világ két leggazdagabb együttesének párharcán, a sok sérült miatt eleve tartalékos Kielnek csak fellángolásai voltak, és nem igazán tudta megszorongatni a "királyi gárdát".

Korábban:

MKB Veszprém - Nordhorn (német) 39-30 (20-14)

Vasárnap:

a 3. helyért: Nordhorn - Kiel 13 ó
döntő: MKB Veszprém - Ciudad Real 15 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását