2024. május 5. - Györgyi

Megérkeztek a romák

A rendezvény kezdete előtt egy órával buszokkal érkeznek vidékről a romák az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) nagyobbik frakciója, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) és választási szövetségesei által meghirdetett demonstrációra a Képviselői
2008. szeptember 20. szombat 12:59 - Hírextra
 Elsőként Borsod és Szabolcs megyéből érkeztek meg a buszok, majd a járműveken utazó másfélszáznyi roma nemzeti színű és cigány zászlókkal, transzparensekkel sétált be a fémkordonokkal már kora délelőtt körbezárt füves területre - tapasztalta az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. A demonstráció szervezői azt mondták: több tucatnyi busz indult a fővárosba az ország különböző pontjairól, hogy közösen tiltakozzanak a Magyar Gárda és a szélsőjobboldal kirekesztő törekvései ellen, valamint hangot adjanak annak, hogy a "cigányok nem másodrendű állampolgárok, és békés együttélésre törekszenek".

A Parlament északi oldalán lévő parkolóban mintegy 200, teljes védőfelszerelést és sisakot viselő rohamrendőr sorakozott fel, és a Kossuth tér környékén is jelentős rendőri erőket mozgósítottak.

A romák rendezvényére érkező emberek többsége fehér színű ruházatot visel. A kis zászlók mellett fehér pólókat is osztogatnak számukra. Láthatósági mellényt viselő roma polgárőrök is vigyáznak rájuk.

Az Olimpiai parkhoz vezető mellékutakat a rendőrök lezárták, a kereszteződésekben rohamrendőrök kisteherautóval várakoznak.

A közúti forgalom a Széchenyi felső rakparton egyelőre zavartalan, a 2-es villamos is közlekedik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását