2024. május 11. - Ferenc

Elektronikus perek

El kell felejteniük az írásbeliséget, a hagyományos postázást 2011 júliusától a pereskedő vállalkozásoknak: a cégnyilvántartásban szereplő gazdasági társaságoknak addigra ugyanis rendelkezniük kell az elektronikus kommunikáció alapját jelentő kézbesítési
2008. szeptember 19. péntek 06:56 - Hírextra
A napokban elkészült dokumentum szerint a feladótól és a címzettől független kézbesítési szolgáltatás a ma is létező központi kormányzati portál rendszerére épül. Mivel a bírósági, hatósági iratok szabályos kézbesítésének átvétele vagy át nem vétele fontos, sokszor az ügy egészét befolyásoló joghatással jár, így az e-tértivevény a gyors és biztonságos elektronikus ügyintézés nélkülözhetetlen feltétele - olvasható a cikkben.

A tervezet szerint a postás szerepét betöltő kézbesítési szolgáltató elektronikus tárhellyel biztosítja a hozzáférést a feladó és a címzett számára, garantálja az üzenetek titkosságát, az iratok sértetlenségét, valamint azt, hogy a küldeményt csak a címzett ismerheti meg. A kézbesítés elsősorban a bíróság, más hatóság és a felek között zajlik majd - írta a Világgazdaság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását