2024. április 29. - Péter

"Öregesen, ahogy jólesik"

A labdarúgó Bajnokok Ligája cssoportkörének szerdai mérkőzései közül a legnagyobb érdeklődés a címvédő Manchester United bemutatkozását övezte, s az angol élcsapat híveinek csalódniuk kellett, hiszen kedvenceik hazai pályán csak gól nélküli döntetlenre vé
2008. szeptember 18. csütörtök 11:10 - Hírextra
A hispániai gárda nem először tréfálta meg a jóval esélyesebbnek ítélt Vörös ördögöket, akik a 2005/06-os BL-idény hasonló szakaszában már "ismételtek", amennyiben mindkét csoport-összecsapásukon 0-0-t játszottak a Sárga tengeralattjárónak becézett spanyol alakulattal.

 A hálók szerda este harmadszor is érintetlenek maradtak, bár egy-egy kapufa akadt mindkét oldalon. Az "iksz" feltétlenül a Villarreal számára kedvező, amely szívósan védekezve hárítani tudta a hazaiak akcióit, olykor pedig a szerencse is segített, például a hosszas sérüléséből felépült MU-sztár, Cristiano Ronaldo próbálkozásainál.

Az utolsó félórára beállt, s hatalmas ovációval köszöntött portugál játékos előbb egy nem túl jól eltalált "pattintós" lövéssel tesztelte a rivális kapusát, majd egy közeli fejessel nyerhette volna meg a meccset, ám labdája mellé szállt. Viszont a túloldalon legalább ekkora helyzet volt, amikor egy pazar beadás végén Guillermo Franco látványos sarkazással a háló helyett a kapufát találta telibe. Ugyancsak a jobboldali hálótartó oszlop mentett a hálóőr helyett a hajrában, amikor - Ronaldo közreműködésével - a felfutó hátvéd, Jonny Evans bólintott közelről - pontatlanul.

"A kiélezett formától és a precíz támadásbefejezéstől még odébb vagyunk, ennek eléréséhez úgy gondolom, kevés volt az idő, de játékba lendülünk, és már mától fokozatosan javulni fogunk. Nyerhettünk volna, ha élünk a lehetőségeinkkel" - adott tömör helyzetelemzést, s rögzített egyszersmind közeli jövőképet a Manchester United mestere, Sir Alex Ferguson.

A Juventus, az európai futballporondra két évi szünet után visszatért olasz együttes győzelemmel ünnepelte az "újrakezdést", méghozzá "korhűen": az Öreg hölgynek nevezett talján elitcsapat "öregura", a 34 esztendősen is kiváló Alessandro Del Piero távoli szabadrúgásból szerzett bombagólja döntött a 3 pontról az orosz UEFA Kupa-győztes, szentpétervári Zenit ellen.

A neves csapatok közül a Real Madrid odahaza magabiztosan nyert 2-0-ra a BL-újonc fehérorosz BATE Boriszovval szemben, jóllehet a kilencszeres európai kupagyőztes spanyol gárda vezetőedzője, a német Bernd Schuster utóbb igencsak elégedetlenkedett a szép számban elpuskázott helyzetek miatt. Annak a részsikernek azonban örülhetett, hogy alapembere, a holland csatárkiválóság Ruud van Nistelrooy 69. BL-fellépésén 54. gólját szerezte.

Az angol Ágyúsok csapata, az Arsenal vendégként csak a végén esett William Gallas-találattal mentette 1-1-re összecsapását az ukrán Dinamo Kijev ellen, míg a francia Olympique Lyon otthonában hatalmas csatában hozta vissza - Alberto Gilardino két fejesgólja nyomán - 0-2-ről döntetlenre a meccset az olasz Fiorentinával szemben. Ugyanakkor a német Bayern München a román fővárosban is a papírformának megfelelően diadalmaskodott, igaz, csak 1-0-ra a Steaua Bucuresti felett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását