2024. április 19. - Emma

Nem írtak ki elnöki pályázatot

Pályázat nélkül hosszabbítsák meg Cselényi Lászlónak, a Duna Televízió elnökének megbízatását - kezdeményezte csütörtöki ülésén a televíziót felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége.
2008. szeptember 18. csütörtök 19:54 - Hírextra
Simkó János elnök az MTI-nek elmondta, hogy éppen a törvényben előírt kétharmados többséggel hozta meg döntését a testület: egyhangú szavazással nyolcan támogatták a kezdeményezést a 12 fős testületben, míg a Fidesz és a KDNP által delegált, összesen négy tag nem vett részt a döntéshozatalban.

Hozzátette, hogy a társadalmi szervezetek delegáltjaival kiegészült nagykuratórium elé jövő pénteken kerül a kérdés.

A médiatörvény rendelkezései szerint e fórumnak is kétharmados arányban kell megszavaznia a kezdeményezést, hogy a hivatalban lévő elnök további négy évre elnyerje a mandátumot.
Eredetileg augusztus 28-án határoztak volna, de - a testület elnökének akkori közlése szerint - elnapolták a döntést, hogy "mindenki ott lehessen a döntéshozatalnál". Négy ellenzéki elnökségi tag ugyanis kevéssel korábban levélben azt jelezte, hogy nem vesz részt az ülésen.

Simkó János akkori tájékoztatása szerint a tanácskozáson - noha nem voksoltak erről - a többség amellett volt, hogy a tévéelnök újabb négyéves mandátumot kaphasson. Az MTI információja szerint a Fidesz és a KDNP által delegált négy kuratóriumi elnökség tag levelében az szerepelt: ők azt pártolják, hogy írjanak ki pályázatot a posztra.

Második nekifutásra, szeptember 11-én - mint a kuratóriumi elnök akkor elmondta - "érdemben foglalkozott" az elnökség a kérdéssel; hogy miért nem hoztak döntést, arról nem kívánt nyilatkozni.
Az MTI testületi forrásból úgy tudja: a halasztás miatt egy héttel későbbre tolták a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratórium - eredetileg most péntekre tervezett - ülését, amelyen (feltéve, hogy az elnökség kétharmada támogatja az újrázás-kezdeményezést) a tagoknak hasonló arányban kell megszavazniuk a javaslatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását