2024. április 25. - Márk

Fejlődő járóbeteg ellátás Nógrádban

Nógrád megye három kistérségében fejlesztik a járóbeteg-szakellátást mintegy hárommilliárd forintból a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében; az új, illetve felújított rendelőintézetek Rétságon, Pásztón és Szécsényben készülnek el -
2008. szeptember 17. szerda 16:28 - Hírextra
Rétságon a volt laktanya területén építik meg az új egészségügyi központot, 1.500 négyzetméteren - mondta Katona Ernő alpolgármester.

A város önkormányzata 912 millió forintos támogatást nyert el, amelyet apportból és készpénzből álló önrésszel egészít ki. Az új létesítmény 2010 szeptemberétől működik majd, és a kistérség 23 településén élőket látja el.

Az alpolgármester hozzátette: eddig 17 település írta alá az együttműködési megállapodást.
Az aktív kórházi ellátást kiváltó járóbeteg-szakellátás fejlesztését célzó TIOP keretéből 770 milliót nyert Pásztó önkormányzata, a városban ebből a pénzből új, 1.200 négyzetméteres járóbeteg-szakrendelő épül - nyilatkozta Tasi Borbála jegyző.

Mint mondta, Pásztón azért is fontos ez a fejlesztés, mert 2007 áprilisától a kormánydöntések értelmében - 75 rehabilitációs és 70 krónikus mellett - csak 20 aktív ágyat működtet a városi kórház, megszűnt a szülészet és a sebészet is, utóbbi helyett az egynapos sebészet működik.

Szécsény az elnyert 975 millió forintos vissza nem térítendő támogatást apportként a meglévő épülettel egészíti ki, a városban a jelenlegi rendelőintézetben alakítanak ki korszerű egészségügyi centrumot - közölte Serfőzőné Fábián Erzsébet polgármester.

Szécsényben várhatóan jövő tavasszal kezdik meg a bővítést, átépítést, és 2010 tavaszán kereshetik fel a betegek a megújult létesítményt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását