2024. március 29. - Auguszta

Ösztrogén krémek

Az ösztrogéntartalmú krémek nem tüntetik el a ráncokat, különösen a napfény okozta redők ellen hatástalanok - közölték amerikai kutatók.A krémek kétségtelenül segítenek a napfénytől védett bőrnek, hogy több kollagént, tehát olyan anyagot termeljen, amely
2008. szeptember 16. kedd 08:27 - Hírextra
De ez a bőr általában távolról sem olyan ráncos, mint a napégette - jelentették ki a Michigan Egyetem tudósai.

Az esetek többségében az emberek az arcukról, a kezükről és a nyakukról szeretnék eltüntetni a ráncokat. Az ösztrogénről általában úgy tartják, hogy hasznos a bőrnek. Egy csomó vállalat ajánlgat olyan terméket, amelyről azt hirdeti, hogy az ösztrogén segít megelőzni a bőr öregedését. Ám ez csak részben igaz - magyarázta Laure Rittie, a részben a Pfizer cég által finanszírozott kutatás egyik vezetője.

"Csak a bőrnek azon részein hasznos az ösztrogén, amelyet nem ér fény" - mondta Rittie.
A csoport 70 férfi és nő esetét vette alapul, akiknek átlagos életkora 75 év volt, bár néhányan ötvenes éveik elején jártak.

A kísérletben résztvevők az alkarjukat és a csípőjüket kenték be másnaponként háromszor ösztradiolt, az ösztrogén aktív formáját tartalmazó különböző krémekkel.

A naptól takart csípőn a kutatók a kollagéntermelődés fokozódását figyelték meg. Ám meglepetésükre, a kéthetes kúra ellenére semmi változást sem tapasztaltak a kúrált alkaron és arcon.

Az Archives of Dermathology című szaklapban megjelent tanulmány szerzői szerint tehát a napnak kitett bőrfelületen nem képesek a kollagéntermelés serkentésére az ösztogéntartalmú krémek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását