2024. május 5. - Györgyi

Felszólítják a bliccelőket

A szegedi tömegközlekedés visszaeső vagy bujkáló potyázói csaknem tizenhét millió forintnyi pótdíjjal tartoznak; valamivel több, mint ezerhatszáz eset pedig már bírósági szakaszba lépett, azaz az ügyfelek az ellenőrzéseket végző Dakört Kft. fizetési felsz
2008. szeptember 16. kedd 09:20 - Hírextra
A napilap szerint több mint negyvenen vannak, akik már a végrehajtót várják. A "csúcsbliccelő" jelenleg 560 ezer forinttal tartozik, és huszonkétszer kapták el.

Az 1600 ügy az elmúlt 8 hónapban elvégzett, csaknem 77 ezer ellenőrzésnek ugyan csak töredéke, mégis 15-17 milliós kintlévőséget jelent a Dakörtnek, illetve a szegedi tömegközlekedésnek - mondta el a lapnak Császár Béla, a cég igazgatója. A január és augusztus közti ellenőrzéseken egyébként az utazóközönségnek nagyjából 15 százaléka akadt fenn - az ügyek 61 százalékában viszont már befizették a pótdíjakat a "jogosulatlanul utazók".

Bár az utasok 98 százaléka együttműködő, havonta 15-20 alkalommal rendőrt kell hívniuk az ellenőröknek, mert jól ismert, hamis címeket bediktáló vagy éppen agresszív bliccelővel van dolguk.
Mások méltányossági kérelemmel igyekeznek csökkenteni vagy megúszni a büntetést. Idén eddig nagyjából 400 kérelem érkezett a Dakörthöz: leggyakrabban a rossz szociális helyzetükre hivatkoznak a jogosulatlanul utazók- írta a lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását