2024. április 27. - Zita

Homoszexuális esküvő Star Trek szereplőkkel

A Star Trek sztárja, George Takei örök hűséget fogadott vasárnap szerelmének, Brad Altmannak. A Los Angelesben tartott sokszínű ceremónián az Űrszekerek stábjának megannyi tagja részt vett.
2008. szeptember 15. hétfő 15:40 - Hírextra
A 71 éves George Takei, aki a hatvanas évekbeli tévésorozatban és az azt követő filmekben a kormányost, Mr. Sulut személyesítette meg, majd negyedszázada él boldog párkapcsolatban menedzserével, Brad Altmannal, akit vasárnap óta a férjének tudhat.

A Japán-Amerikai Nemzeti Múzeumban tartott buddhista ceremónia vendéglistáján a család és a barátok mellett hollywoodi hírességek és politikusok is szerepeltek. Az egymáshoz öltözött, ugyanolyan fehér zakót és fekete nadrágot viselő pár a Star Trek stábjának két tagját, a Chekhovot megszemélyesítő Walter Koeniget és az Uhurát játszó Nichelle Nicholst kérte fel tanúnak.

Takei és Altman évek óta küzdenek a melegek jogaiért, elmondásuk szerint ezért is döntöttek úgy, hogy a nyilvánosság előtt esküsznek örök hűséget egymásnak.

A friss házasok három hónappal azután keltek egybe, hogy Kalifornia állam Massachusetts példáját követve június 17-én engedélyezte az azonos neműek házasságkötését. Múlt hónapban az ismert komika, Ellen DeGeneres házasodott össze az ausztrál színésznővel, Portia de Rossival Beverly Hillsben.

George Takei évtizedek óta harcos emberjogi aktivista, aki a melegek jogai mellett más ügyeket is a szívén visel: részt vett a polgárjogi mozgalomban, a hetvenes években demokrata képviselőként működött. Emellett harcolt azoknak a japán-amerikaiknak járó jóvátételért, akiket - Takei családjához hasonlóan - a II. világháború után internáltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását