2024. május 17. - Paszkál

Forma-1: hogyan vágjunk kanyart?

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) teljesítette a Forma-1-es autóversenyzők kérését a Lewis Hamilton-ügy kapcsán, és tisztázta a kanyarlevágási szabályt még a vasárnapi Olasz Nagydíj előtt.
2008. szeptember 13. szombat 15:48 - Hírextra
A brit Lewis Hamilton a múlt héten hiába nyerte meg a Belga Nagydíjat, ugyanis a versenybíró szerint szabálytalanul előzte meg két körrel a vége előtt a finn Kimi Ra:ikkönent (Ferrari), levágva egy kanyart, ezáltal jogtalan előnyre tett szert.

A rendezők a boxutcán való áthajtásra kötelezték volna, de mivel közben már leintették a futamot, 25 másodperces büntetést kapott, ezzel viszont a harmadik helyre csúszott vissza. A futamot végül a brazil Felipe Massa (Ferrari) nyerte, Ra:ikkönen pedig az esős pályán - miközben Hamiltonnal a győzelemért csatázott - kicsúszott a pályáról.

A FIA szombati döntése alapján le lehet vágni a kanyart az ütközés elkerülése érdekében, ám az így megszerzett előnyt vissza kell adni úgy, hogy azonnal vissza kell engedni korábbi pozíciójába a megelőzött riválist. Az újabb támadást pedig csak a következő kanyar után szabad megindítani.

A FIA szeptember 22-én, Párizsban hallgatja meg a McLarent a fellebbezési ügyben, és a szervezet szeretne még a szeptember 28-i, Szingapúri Nagydíj előtt dönteni. Jelenleg Hamilton két ponttal előzi meg Massát, ha viszont a McLaren számára kedvező döntés születik, nyolc pont lesz a különbség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását