2024. július 24. - Kinga, Kincső

Csak a győzniakarást bánja

A labdarúgástól májusban visszavonult Oliver Kahn egy interjúban azt mondta, nagy hiba volt, hogy pályafutása során szinte már betegessé vált a győzni akarása.
2008. szeptember 13. szombat 07:47 - Hírextra
"A futball nem okozott akkora örömöt, mint amekkorát okozhatott volna, mert mindig mániákusan akartam a győzelmet. Ez nagy hiba volt a részemről - fogalmazott a 39 éves ex-hálóőr, aki múlt kedden játszotta búcsúmérkőzését. - Néhányszor szélsőségesen, szinte már embertelenül viselkedtem az edzések, a mentális felkészülés során. Most úgy érzem, már másként csinálnám, inkább játéknak tekinteném a mérkőzéseket."

Kahn gyakran felfokozott idegállapotban védte végig a mérkőzéseket, és nem egyszer kiabált ellenfeleivel, illetve saját játékostársaival is.

A 86-szoros válogatott sztár 140 nemzetközi klubmeccset és 557 Bundesliga-találkozót vívott, továbbá nyolc bajnoki címet, hat Német Kupát, egy-egy Klub Világkupát, Bajnokok Ligáját és UEFA Kupát nyert. A nemzeti együttessel világbajnoki ezüst- (2002) és bronzérmes (2006) volt.
Sportpályafutása befejeztével szakkommentátorként tevékenykedik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását