2023. szeptember 23. - Tekla

Polgármesteri vétó

Újratárgyalásra utalta vissza Ipkovich György, Szombathely szocialista polgármestere a közgyűlésnek a városi tulajdonban lévő Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt. (SZOVA) igazgatótanácsát és felügyelőbizottságát érintő határozatát.
2008. szeptember 12. péntek 16:26 - Hírextra
"Megítélésem szerint nem megnyugtató és nem az önkormányzat érdekeit szolgáló a megszületett döntés, ezért azt tárgyalásra utaltam vissza a képviselő-testületnek " - mondta bejelentését indokolva pénteken az MTI-nek a város polgármestere.

Hozzátette: aggályai azon alapulnak, hogy a jelenlegi szabályozás lehetővé teszi, hogy a vagyonfejlesztéssel is foglalkozó SZOVA Zrt. piaci konkurenseinek képviselői is bekerüljenek a száz százalékban önkormányzati tulajdonú részvénytársaság igazgatótanácsába és felügyelőbizottságába.
Ipkovich György szólt arról is, három napi megfontolás után úgy döntött, tudomásul veszi a szeptember 8-án, a közgyűlés rendkívüli ülésén született, a testület korábbi bizottsági struktúráját megváltoztató döntést, így a határozatot aláírja és kihirdeti. A bizottságokba az MSZP a következő közgyűlésen delegál új tagokat.

A bizottságokban - a kialakult közgyűlési szavazási erőviszonyokat tükrözve - az ellenzék került többségbe, a testület csökkentette a bizottsági tagok létszámát.

Az új 15:14 arányú ellenzéki többség azután alakult ki, hogy Soós József szocialista képviselő kilépett frakciójából. Korábban a várost irányító MSZP-SZDSZ koalíció egy mandátumos többsége csak az Együtt Szombathelyért (ESZE) és az MDF képviselőjének támogató szavazatával volt biztosítható. A közgyűlés legutóbbi ülésén azonban az alpolgármesteri posztot betöltő MDF-es Szabó Gábor és Gyimesi József, az ESZE képviselője is az ellenzéki javaslatot támogatta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását