2024. május 5. - Györgyi

Denevér Nap

A hagyományoknak megfelelően szombaton rendezik a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Denevér Napot, a Homoludens internetes játszóházzal és a Budapesti Denevérvédelmi Csoporttal közös szervezésben.
2008. szeptember 11. csütörtök 17:25 - Hírextra
A szombati programok - amelyek célja, hogy az embereket közelebb hozzák az előítéletek miatt félreismert denevérekhez - délelőtt 9 órakor kezdődnek és délután 4-ig tartanak.

A kert több pontján "denevéres állomáshelyek", játékos fejtörők, ügyességi játékok, kézművesfoglalkozások várják az apróbb és nagyobb látogatókat, családokat. Arra is lehetőség lesz, hogy a közönség egészen közelről megismerkedhessen néhány megmentett denevérrel.

A szakemberek elmagyarázzák majd, mi a teendő, ha egy "bőregér" a lakásba találna berepülni. A közismertebb magyarországi denevérfajokon kívül a nílusi repülőkutyák, valamint a Thaiföldön őshonos Lyle-repülőkutyák is megtekinthetők.

Magyarország - amint arról Hanga Zoltán tájékoztatta az MTI-t - "denevér-nagyhatalomnak" számít Európában: a kontinensen honos 46 fajból 30 nálunk is előfordul.
Világviszonylatban ezer denevérfajt ismernek a kutatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását