2024. április 25. - Márk

Balázs könyve bestseller lett

Az RTL Klub sztárja, Sebestyén Balázs nem csak műsorvezetőként, hanem íróként is sikeres. Első, Szigorúan bizalmas című kötete ugyanis bestsellerré vált, hiszen már több mint ötvenezer példány fogyott belőle.
2008. szeptember 9. kedd 08:54 - Hírextra
A könyvszakma íratlan szabálya, hogy akkor neveznek bestsellernek egy könyvet, ha már legalább 50.000 példány kelt el belőle. Így Balázs büszkén nevezheti magát bestseller szerzőnek, hiszen műve átlépte a bűvös határt.

– Úgy gondolom, hogy minden kiadó ilyen sikeres magyar kötetre vágyik. Persze például Harry Potter több százezres példányszámával nem lehet versenyezni, de Balázs esetében más műfajról van szó. Hiszen a Szigorúan bizalmas nem világsiker vagy botránykönyv, hanem egy intellektuális rétegmű, amit nem csupán a megjelenést követő két-három hónapban, hanem vélhetően még évek múlva is megvásárolnak. Mondanivalója és értéke ugyanis még akkor sem fog csökkenni. A Szigorúan bizalmas című könyv sokkal többet mutat Balázsból, mint amennyit a televízióból láthat belőle a közönség. Talán épp ettől olyan sikeres. Az eladott példányszámok mellett az is ezt bizonyítja, hogy Balázs az eddigi közönségtalálkozókon mindig több száz ember gyűrűjében dedikált – mondja Brenyó József, az I.AT. Kiadó vezetője.

Sebestyén Balázs Szigorúan bizalmas című könyvének szereplői – a szerző és a megszólalók egyaránt – élettapasztalataikról mesélnek. Domján László, az Agykontroll mestere a gondolat erejéről vall, Hevesi Tamás zenész a szabadság fontosságáról, Wollák Zsuzsa dietetikus önmagunk elfogadásáról, Petrezselyem József pránanadi mester pedig a nyugati és a keleti gondolkodás különbségéről beszél. Nagy Bandó András író-humorista is megszólal a könyvben és a boldogság akarásáról beszél. Balázs úgy érzi, hogy a kötet sikerét nem csak saját, hanem a szereplők élettapasztalatainak is köszönheti, amelyeket megosztottak az olvasókkal.

– Igazán nagy öröm számomra, hogy a Szigorúan bizalmas sok emberhez eljutott. Titkon reménykedtem, hogy ennyire kedvező lesz a fogadtatás, mégis mindig meglep, amikor a közönségtalálkozókon megosztják velem a könyvvel kapcsolatos élményeiket az olvasók. Az volt a legmeghatóbb számomra, amikor egy 60 év körüli hölgy elmesélte, hogy nemrégiben elhunyt a férje, és nem tudta feldolgozni az elvesztését. A könyvem elolvasása azonban segített neki, hiszen – beszélgetőpartnereim segítségével – hosszasan írok a pránanadiról és a reinkarnációról. Ez arra inspirál, hogy folytassam az írást. Minden bizonnyal nem a Szigorúan bizalmas az utolsó könyvem, de az újabb kötethez még sok új élményre és tapasztalatra van szükség, nem tudom, mikorra várható – mondja Sebestyén Balázs.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását