2024. április 28. - Valéria

Már csak egy hét maradt az igénylésre

Már csak egy hetük maradt diákhitel-igénylésük leadására azoknak, akik új kérelmezőként, már az első kifizetési napon, október 15-én szeretnének pénzhez jutni; ez az összeg mostantól akár 200 ezer - a költségtérítéses hallgatóknál akár 250 ezer - forint i
2008. szeptember 8. hétfő 10:41 - Hírextra
Szintén szeptember 15-ig kell leadni a tanulmányi osztályokon - 21 felsőoktatási tanintézményben - az engedményezési adatlapot is mindazoknak a diákhitellel rendelkező, költségtérítéses hallgatóknak, akik a beiratkozáskor nem szeretnék közvetlenül befizetni a költségtérítésük összegét.

Az idén újdonságként bevezetett engedményezés lehetővé teszi, hogy a költségtérítés közvetlen befizetése nélkül beiratkozzanak a diákhitellel rendelkező hallgatók. A hallgatók közvetlenül felsőoktatási intézményük számlájára utaltathatják a megállapodásban rögzített összeget. Így az intézmény elfogadja a beiratkozást anélkül, hogy a félév kezdetekor befizették volna a költségtérítést.
Az új, most leadott diákhitel-igényléssel is lehet élni az engedményezés lehetőségével - hívta fel a figyelmet Őri András.

Hozzátette: kizárólag csak azoknak kell az igényléseket a kijelölt postahivatalokban és a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokba leadni, akik új igénylők, vagyis most először kérik a diákhitel folyósítását. Mind a régi, mind az új igénylőknek viszont szeptember közepéig be kell jelentkezniük tanintézetükbe is, hiszen a jogszabály szerint diákhitelt csak beiratkozott vagy bejelentkezett hallgató kaphat.

A régi igénylőknek az esetleges módosítási igényeket, adatváltozásokat haladéktalanul be kell jelenteniük a www.diakhitel.hu honlapról letölthető nyomtatványokon.

Őri András emlékeztetett arra, hogy szeptembertől 10 ezer forinttal nőtt diákhitel a felvehető összege. A plafon a költségtérítéseseknél havi 50, az államilag finanszírozottak esetében havi 40 ezer forintra emelkedett. Az összegmódosítási nyomtatvány beérkezésének határideje szeptember 30-a.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását