2022. szeptember 28. - Vencel

Koeman bizakodó

Megtartotta az elutazás előtti utolsó sajtótájékoztatóját Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember kiemelte: bízik a jó eredményben a szerdai, svédországi világbajnoki selejtezőn.
2008. szeptember 8. hétfő 21:22 - Hírextra
"Mindenki egészséges, bár néhány játékos még nem pihente ki a szombati dánok elleni összecsapást, ez teljesen természetes. A gólnélküli döntetlennel jó eredményt értünk el az első mérkőzésen, még ha ezt sokan nem is így látják" - nyilatkozta a holland szakember, hozzátéve: a következő meccs egyik nagy kérdése, hogy a svédek a korábbi 4-4-2-es felállásukban, vagy az albánok elleni 0-0 alkalmával "debütáló", ám csődöt mondott 3-5-2-es hadrendben lépnek-e pályára.

"Fontos, hogy mindenre fel legyünk készülve. Az albánok ellen nem játszottak túl jól a svédek. Erős a védelmük, a középpályájuk átlagos, a csatársoruk pedig az európai élmezőnyhöz tartozik" - szögezte le, kiemelve: olyan futballistákra, mint Zlatan Ibrahimovic vagy Henrik Larsson, nem lehet külön felkészülni, ellenük a legjobb ellenszer az lenne, ha nálunk lenne a labda.

A magyarok várható összeállítása kapcsán Koeman elmondta, könnyen elképzelhető, hogy néhány helyen változik majd a kezdőcsapat a szombati, dánok ellenihez képest, hiszen a magyar futballisták többsége még nincsen hozzászokva a szombat-szerda ritmushoz.

Koeman az általa megfogalmazott jó eredményről elárulta, lehet elérni úgy döntetlent, hogy "akár nyerhettünk is volna", ami óriási szerencsével akár meg is történhet..."Ha összehasonlítjuk a játékosállományokat, akkor 70-30 százalékra tippelném az esélyeket. Ugyanakkor a labdarúgásban kellő motivációval a jobb ellenfeleket is le lehet győzni" - tette hozzá a kapitány.

A magyar válogatott kedden 11 órakor indul Stockholmba, majd este a mérkőzés helyszínén tart nyilvános edzést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását