2020. június 5. - Fatime

Eloltották a tüzeket

Eloltották a tűzoltók a Visegrádnál és Ürömnél vasárnap kigyulladt erdőterületeket. Visegrádon a hegyoldalban, Budapest és Üröm határában a Péter-hegyen gyulladt ki egy-másfél hektárnyi erdő és bozót.
2008. szeptember 8. hétfő 07:21 - Hírextra
Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, Üröm és Budapest határában lévő Péter-hegyre az elmúlt napokhoz hasonlóan vasárnap is ki kellett vonulniuk a tűzoltóknak. Most egy-másfél hektárnyi erdő kapott lángra, az aljnövényzet mellett koronatűz is volt. A tűzoltók gyújtogatásra gyanakodnak, mert az elmúlt héten szinte minden nap ki kellett vonulniuk a Péter-hegyre, erdő illetve bozóttűz miatt. Bozótos és erdő gyulladt ki Visegrádon is, a hegyoldalban.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az erdőtüzeket délután négy órára eloltották. Feljelentést nem tudnak tenni, mert erdőtűznél nehéz bizonyítékot szerezni: a helyszínen kellene rajtakapni a gyújtogatót.

A katasztrófavédelem arra figyelmezteti a kirándulókat, hogy ha tábortüzet gyújtanak, azt gondosan árkolják körbe, és ha elhagyják a területet, oltsák el maguk után a tüzet. A telektulajdonosok pedig gaz-avarégetéskor fokozott figyelemmel járjanak el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását